top of page
Fuck you.jpg

Deelnemende kunstenaars:

- D.D. Trans

- Elodie Antoine

- Erwin Olaf

- Francesca Casu

- Jacques Charlier

- Karl Mechnig, 

- Kendell Geers

- Klaus Verscheure

- Leo Copers

- Marcin Dudek

- Maria José Gallardo

- Masbedo

- Nicolas Vander Biest

- Polly Pollet

- Stanislas Lahaut

FUCK YOU!

FUCK YOU is de naam van de nieuwe tentoonstelling in het Kunstenhuis Harelbeke. Een show met niet enkel een provocerende titel, maar ook met inhoud! Geen staalboek uit de wereld van de pornografie, maar een inkijk in het hoofd van de deelnemende kunstenaars. 

FUCK YOU staat voor colère en verzet. En toch: geen prentjes om het plaatje, maar prentjes als protestbord. Schuttingstaal in het vocabularium van hedendaagse kunst. 

FUCK YOU roept luid, maar schreeuwt niet. Dit is geen kreet uit frustratie, maar ironie van de individueelste individueën: de kunstenaars. 

FUCK YOU is politiek, punk en radicaal! 

Maar de tentoonstelling is veel meer dan dat: het is ook een trip die je leert kijken met open blik, die je toont hoe schoonheid anders kan verpakt worden, die gedachten kan verbeelden en je inzichten kan meegeven. De titel kan en mag dan wel enigszins tegen de schenen schoppen, de inhoud van de show staat dan wel voor onwrikbare ‘monumenten’ in de hedendaagse kunstscène. 

FUCK YOU is een tentoonstelling zonder compromissen. Kunst die voor niemand het hoofd buigt, niet voor macht, niet voor machthebbers en niet voor de allermachtigsten. En toch is FUCK YOU geen exclusieve club die leesvoer biedt dat door niemand begrepen wordt. Net zoals de blik van de deelnemende kunstenaars 360° bestrijkt, zo staat de deur van de tentoonstelling ook voor iedere bezoeker open. Grenzeloos, maar met een mening. En, als deze jas jou niet past: f*ck you ;-)

Gecureerd door Klaus Verscheure

10 oktober 2021 – 14 novemeber 2021 

Vrijdag, Zaterdag en Zondag
van 14h tot 18h 

Dit project kwam tot stand met de genereuze steun van Snowball nv en de Cultuurraad van de Stad Harelbeke.

Foto's: Lies Depraetere

bottom of page